Duke W. Shane

Jag är en generellt hygglig trettiotreåring som kommer från en ganska blygsam bakgrund. Lågklass om man vill. Född tvärs över Atlanten i en liten industristad som heter Woodbridge i Virginia. Mitt ursprung är; svenskt, amerikanskt, irländskt och cherokee. En mänsklig motsvarighet till en bondkatt, antar jag.

Är självlärd i nästan allt jag kan och har en ganska varierande arbetslivserfarenhet. Generellt så betraktar jag mig som en skräpkultursskribent efter att ha varit kontinuerligt publicerad i ett litet antal publikationer genom åren, oftast med anknytning till musik, film och andra konstformer men även samhällskritiska debattinlägg. Förutom detta så har jag arbetat inom Trelleborgs Vuxenpsykiatri, varit redaktör för magasinet Värdefullt och med inflytande- och samverkansfrågor hos Trelleborgs Samordningsförbund som jag fortfarande har ett nära samarbete med. Sedan årsskiftet så är jag anställd av Trelleborgs Kommun/Socialpsykiatrin som projektledare för projektet Unga Vuxna Trelleborg som jag sått fröet till under min tid som redaktör på magasinet Värdefullt.

Jag är dessutom en någorlunda medelmåttig musikant med gitarr och bas som mina främsta instrument. Är ansluten till STIM sedan 2001 och erhåller som allra mest en årlig summa av mellan 400-600 sek i royalties för min medverkan i några gamla band.

Genom mitt frilansande som skräpkulturskribent och skivbolagsrepresentant så har jag haft förmånen att få kontakt med en rad begåvade och en del mer eller mindre kända personer. Dock så har jag ännu inte lyckats lura in mig i något av de större banden, även om jag inofficiellt varit med i kulisserna från ett tillfälle till ett annat.

Politiskt så brukar jag säga att jag är Liberalvänster, vad det nu skulle innebära, men det är just de två partierna som bäst representerar mina synsätt. Är helt för sann demokrati men ibland anser jag att vi lever i en demokratur. När det gäller samhällsklass så anser jag mig tillhöra det s.k. prekariatet.

När det gäller religion eller trosuppfattning så är jag Satanist, dvs. jag ser begreppet/karaktären Satan som en symbolisk och positivt laddad arketyp som bla. representerar stolthet, ifrågasättande, individualitet, visdom och vägran att underkasta sig falska ideal. Jag tror inte på övernaturliga väsen eller fantasifigurer även om jag kan finna dem intressanta eller stimulerande som metaforer.

Jag är för total individuell frihet under eget ansvar. Detta innebär att jag anser att var och en har fullständig demokratisk rätt att tycka, tänka, tro och handla som man vill så länge man är beredd att ta ansvar för sina handlingar. Att göra misstag är mänskligt men att göra misstag och att be om ursäkt för att sedan gå ut och fortsätta att göra om samma misstag är idiotiskt och borde, enligt min åsikt, vara straffbart. Jag är absolut ingen anarkist men jag anser att varje individ bör ges utrymme att forma sitt eget liv efter egna önskemål och att göra vad hon vill så länge hon inte skadar andra.

Mina intressen är musik, att skriva, att resa, kläder, skor, skräckfilmer, skräcklitteratur, det ockulta, konst, fotografi, filosofi, psykologi och mänskligt beteende, serietidningar, historia, mytologi, antika eller udda föremål, inredning, samhällsdebatt och att samla på GI Joes.

Hatar fotboll, grabbighet, tv och -dataspel, obildade människor, extremhögern, extremvänstern, homofober, empatilösa människor, teknikfixering, de flesta vanliga bilarna, surströmming, moralpredikanter, självrättfärdiga idioter och bandet Europe.