DIN vilja är DIN lag MEN låt MIN vilja vara MIN lag.

”Den som säger ”Du skall” till mig är min dödsfiende.” – Ragnar Rödskägg

”Den som vill att jag dansar efter hens pipa har aldrig hört min elgitarr.” – Duke W. Shane

Efter att ha spenderat nästan hela min existens i känslomässiga bojor av varierande grad så är min relativt nyvunna känsla av självbestämmanderätt och, till största del, frihet livsviktig för mig.

Jag har, tyvärr, haft personer i mitt liv (förr) som (medvetet eller omedvetet) på ett eller annat (eller flera) sätt försökt att hålla fast mig i någon sorts fängelse för att tjäna deras förtvinade självbild. Alla personerna som försökt styra och begränsa mig och sätta käppar i hjulet för min individuella frihet är personer som haft (eller har) ett mycket lågt självförtroende. För jävligt för dem men det ska inte gå ut över mig. Eller någon annan.

Det finns ingen poäng i att åter älta hur dessa personer burit sig åt och behandlat mig genom årens lopp men det jag kan säga är att det satt spår i min personlighet och i vissa fall ärrat mig för livet. Jag arbetar hårt med mig själv för att bygga något jag kan vara stolt över av alla spillror.

Jag har genom en kombination av driftighet, tur och stöd från vänner lyckats bryta mig loss ur de känslomässiga kedjorna som fjättrat mig och hindrat mig från att få vara den jag är och från att följa MINA EGNA drömmar och mål.

Som resultat av denna frigörelse så börjar min egna kraftigt sargade självbild att byggas upp bit för bit. Jag vet numera att jag är värd mer och att ha det bättre än vad jag tidigare haft och är fast besluten att ALDRIG ge mig in i något någonsin igen som visar tecken på att kunna vara skadligt för mig.

Ingen kan längre säga åt mig vad jag ska göra, vem jag ska spendera tid med och vem jag får berömma eller uppmärksamma. Eftersom jag bor själv så kan jag komma och gå precis som jag behagar. Denna känslan av både frihet och självständighet är det allra viktigaste för mig. Jag gör som JAG vill och jag KOMMER alltid att göra som det.

Detta innebär dock inte att jag vill vara ensam för resten av livet utan spänning och romantik i mitt liv. Det innebär snarare att jag är redo att fortsätta att vara singel (Självklart utan att leva i celibat!!) tills den dagen då jag kanske hittar den där speciella, förtjusande och vackra personen som är trygg i sig själv och därför kan öppna upp sig för att vi ska vara trygga tillsammans. Hon som hänger sig åt mig som jag åt henne och inser att vi kan vara totalt fria och göra vad vi vill TILLSAMMANS.

Jag är inte någons ägodel och jag vill inte heller att någon annan ska vara min ägodel. Detta går långt bortom begrepp som monogami eller polygami. Detta handlar om en djupt rotad grundsyn som jag har och som jag tror är viktig i en kärleksrelation tillsammans med självklara saker som ärlighet, tydlighet, empati, humor, sexuell kemi och ömsesidig respekt. Alla dessa saker är saker jag numera kräver av en kärlekspartner. Eller vän för den delen. Däremot så kräver jag såklart inte sexuell kemi till eller från mina vänner.

Jag vill inte ha människor i mitt liv som tror att de kan ta sig friheten att styra mig.

Och jag är inte intresserad av att styra någon annan heller.

 

 

Lämna en kommentar